Richard Gross دانشمند انستیتوی فناوری کالیفرنیا JPL = Jet Propulsion Laboratory - Califopnia Institute of Technology- و همکارانش ، با برآوردهایی اولیه که از زمینلرزه 27 فوریه شیلی بعمل آوردند ، نشان دادند که چگونه جابجایی چرخش " گوی زمین " بر محور خود بر اثر این رخداد زمین ساختی می تواند مد ت زمان طول روز را در حدود 1.26 میکروثانیه - هر میکروثانیه برابر یک میلیونیم ثانیه است - کوتاهتر نماید .
چگونه زمینلرزه می تواند جابجایی محور زمین را تغییر دهد ؟
Gross در بر آوردش می گوید که زمینلرزه ی شیلی 2.7 milliarcseconds و یا حدود 8 سانتی متر و یا 3 اینچ ، محور زمین را تغییر داده است .
Grossبا مقایسه و سنجش - برپایه همان مدلی که در مورد زمینلرزه ی شیلی انجام گرفت - می گوید که در زمینلرزه سال 2004 سوماترا ی اندونزی با بزرگی 9.1می باید 6.8 میکروثانیه طول روز کوتاهتر شده باشد ؛ و محور زمین 2.32 milliarcseconds- حدود 7 سانتی متر و یا 2.76 اینچ -چرخیده باشد . او می گوید : گرچه زمینلرزه ی شیلی بسیار کوچکتر از زمینیلرزه ی 2004 سوماترا بود ، اما تغییر شکل محور زمین بسیار کم - در این دو رویداد- است . دو علت را در این مهم می توان بر شمرد :
اول اینکه : زمینلرزه 2004 سوماترا در نزدیکی به خط استوا بود و زمینلرزه ی شیلی در میانه ی عرض شمالی " گوی زمین " رخ داد . و این می تواند در جابجایی محور زمین کارساز باشد .
دوم اینکه : گسله ای که موجب رهایی انرژی و زمینلرزه ی شیلی شد ، زاویه شیب خط گسله Dip of fault lineji d hrdhبه داخل پوسته ی اقیانوسی در یک زاویه ی با نشیب ملایم slightly steeper angle نسبت به کسله ی فعال شده در زمینلرزه ی سوماترا در سال 20004 بود . این مهم گسله ی شیلی را بسیار کار ساز تر در حرکت قائم توده ی زمین و در نتیجه جابجایی محور زمین شد .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر